Descriere

Asigurarea substanţelor nutritive pentru o bună funcţie oculară.

Degenerarea maculei datorită vârstei (AMD) se poate încetini cu ajutorul luteinei, a zeaxantinei, astaxantinei şi a acizilor graşi EPA/DHA-omega-3.

Peste 20% din persoanele trecute de vârsta de 65 de ani suferă de probleme serioase de reducere a capacităţii vizuale, în special AMD.
Pentru a încetini procesul de deteriorare a AMD odată cu vârsta, se pot administra luteina crotinoidă, zeaxantina, astaxantina şi acizii graşi EPA/DHA-Omega-3. Dozarea, calitatea şi durata terapiei sunt decisive pentru succesul terapiei cu aceste substanţe nutritive.
Conform studiilor independente întreprinse, riscul de orbire poate fi diminuat cu 50%, funcţie de situaţia iniţială a fiecărei persoane în parte.

De ce nu este suficientă o alimentaţie sănătoasă?

Odată cu înaintarea în vârstă, necesarul de substanţe nutritive a ochilor creşte masiv. Pe de o parte însă, conţinutul de luteină carotinoidă şi zeaxantină din alimentaţia noastră este absolut insuficientă şi pe de altă parte, corpul absoarbe microsubstanţele nutritive mai greu. Odată cu înaintarea în vârstă se formează şi o deficienţă de acizi graşi omega 3 (din peşti graşi). Tocmai în cazul AMD însă, aceste substanţe vitale naturale sunt deosebit de importante.

Scopul unei îngrijiri optime a ochilor cu microsubstanţe nutritive.

Luteină şi zeaxantină: Luteina şi zeaxantina sunt carotinoide de provenienţă vegetală de culoare gălbui-portocalie, care la om se acumulează în „pata galbenă” (Macula lutea) a retinei şi protejează celulele oculare de lumina cu unde scurte şi de radicalii liberi. Luteina carotinoidă şi zeaxantina se regăsesc în retină şi în pata galbenă în concentraţie deosebit de mare, deci acea structură din centrul retinei cu cea mai mare densitate a fotoreceptorilor, care atinge acuitatea vizuală maximă.

Din studiile ştiinţifice reiese faptul că asigurarea unei cantităţi suficiente de pigmenţi poate reduse riscul de formare a degenerării maculei odată cu înaintarea în vârstă şi a cataractei şi influenţează dezvoltarea bolii.

Doza optimă este de 10 mg de luteină şi 2 mg de zeaxantină.
Astaxantina (carotinoid natural din alge):Din studii reiese faptul că astaxantina naturală este utilă în prevenirea multor probleme ale ochilor: reducerea iritaţiei • uscare • oboseală şi deficienţe vizuale • prevenirea oboselii ochilor la oamenii sănătoși • ameliorarea irigării capilare a retinei • ameliorarea capacităţii ochilor de a se focusa • ameliorarea perceperii
adâncimii • reducerea inflamaţiei • protecţia faţă de stresul oxidativ.

Antioxidantul astaxantină completează în mod optim luteina şi zeaxantina.

Doza optima de astaxantină: minim 3 mg.

Acizii graşi omega 3 (EPA şi DHA) din uleiul de peşte şi Krill: Acizilor graşi omega 3 EPA şi DHA care se regăsesc în cantitate suficientă numai în uleiul de peşte şi Krill, le revine o importanţă decisivă în menţinerea sănătăţii ochilor. DHA este enorm de important pentru fotoreceptorii retinei. În general, aceşti acizi graşi nesaturaţi au un efect de prevenire a inflamaţiilor. EPA şi DHA nu se găseşte în regnul vegetal. Acestor substanţe le revine o importanţă centrală pentru multe alte sisteme ale organelor (de ex. circulaţie şi creier) şi foarte multe persoane nu asigură un aport suficient cu aceste substanţe. Doza recomandată: 500 mg EPA/DHA pe zi. Se administrează cel mai bine cu o masă bogată în grăsimi, seara.

Alte microsubstanţe nutritive, importante pentru ochi: Zinc şi cupru: Din studiile efectuate la nivel înalt, nivelul mare de zinc şi nivelul mare de antioxidanţi reduc semnificativ riscul de AMD; acestea previn semnificativ şi pierderea vederii (dacă se administrează din stadiul incipient al AMD). Zincul se va completa cu cupru, deoarece cele două elemente depind una de cealaltă.

Informații suplimentare

Greutate 0.25 kg
Brand